ZONNEPANELEN OP JE GROENDAK

Combineer een groendak met zonnepanelen voor de optimale synergie tussen beide. Het verlagen van de omgevingstemperatuur door het groendak verbetert namelijk de prestaties van de zonnepanelen.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ

BETER RENDEMENT - LAGERE ENERGIEKOSTEN

Zonnepanelen kunnen tot wel 10% beter renderen als ze worden gecombineerd met een sedumdak. Dit is wel afhankelijk van hoe ze worden geplaatst en hangt samen met goede kennis en expertise op dit vlak. Alles hangt samen met de ligging van de daken ten opzichte van hoe de panelen geplaatst kunnen worden. Een gecombineerd solar-groendak levert dus meer stroom en resulteert in een lagere energie rekening.

EEN OPGEFLEURD
DAK

De combinatie van zonnepalen en een groendak is mooier dan alleen zonnepanelen op een plat dak. Het vaak donkere oppervlak rondom de ook donkere panelen wordt opgefleurd door het groendak. Daarnaast beschermt het groendak de dakbedekking tegen weersinvloeden zoals regen, wind en ozon, waardoor de dakbedekking 20-25 jaar langer mee kan gaan.

EFFICIËNTIE TIJDENS INSTALLATIE

Door de installatie van zonnepanelen met een groendak te combineren kan er efficiënter gepland en gewerkt worden. Alle onderdelen kunnen in één keer naar het dak worden gebracht met een ladderlift of kraan. Hierdoor hoeft maar één keer materieel te worden ingezet voor het naar boven brengen. Dit zorgt voor interessante kostenbesparingen.

JOUW PARTNER VOOR GROENE DAKEN

TOPGROEN is jouw partner voor het realiseren van een sedum groendak in combinatie met zonnepanelen. Op ons systeem zijn bijna alle soorten PV-panelen te installeren waardoor daar ook nog een eigen keuze in is te maken. Wij komen graag langs om de situatie te bespreken en maken graag een passende offerte met een legplan die de optimale richting en het aantal panelen weergeeft voor jouw dak. Wij werken met verschillende leveranciers voor zowel de PV-panelen als het groendak en zijn daardoor flexibel. Een sedum-solar dak kan bij TOPGROEN al binnen 3 weken worden gerealiseerd.

Graag vernemen we jouw interesse en nemen we binnen 2 werkdagen contact op.